Eventyrlige Svalbard
1. mai 2018
Reiseåret 2019
2. januar 2020
Show all

Reiseåret 2018

Reiseåret 2018 tok meg til to verdensdeler og tre nye land. Jeg hadde færre flyreiser enn jeg har hatt på mange år, og reiseåret endte opp med å bli roligere enn jeg hadde håpet på.

Stille og rolig har det også vært her på bloggen de siste månedene, så jeg satser på at både reisingen og skrivingen tar seg opp i 2019.

Vest-Sverige

I februar dro jeg på pressetur med VisitSweden til Vest-Sverige. Der padlet jeg kajakk i Grebbestad, testet spabehandling på Tanumstrand og besøkte Väderöarna hvor jeg fikk vært med på krepsefiske og tatt årets første bad i sjøen. Vanligvis takker jeg nei til presseturer, men det var veldig trivelig å reise sammen med andre reisebloggere for en gangs skyld.

Svalbard

I likhet med året før, besøkte jeg Svalbard i april. Snart begynner det å bli tradisjon, og Svalbard er en tradisjon jeg kan like. Turen i år ble om mulig enda bedre enn året før. Vi dro på hyttetur, utforsket en isgrotte og kjørte skuter til Østkysten og Pyramiden. Lykken var komplett da jeg endelig fikk sett isbjørn i det fri for første gang.

1. Jeg i Pyramiden. 2. Isbjørn! 3. Nesten tam polarrev i Pyramiden. 4. Nordenskiöldbreen.

Japan

I mai gikk turen til Japan. Bjørn hadde aldri vært der før, og for min del var det 8 år siden forrige gang. I løpet av to uker rakk vi å besøke Tokyo, Kyoto, Nagoya, Hakodate og Sapporo. Vi kjørte lyntog, så kirsebærtrærne blomstre på Hokkaido, møtte en ekte geisha, og besøkte templer til jeg mistet tellingen. Spesielt godt likte jeg å komme tilbake til Tokyo, som er min favorittby av alle storbyer jeg noen gang har vært i, og jeg håper at det ikke går like mange år til neste gang.

1. Jeg i Sapporo. 2. Sapporo. 3. Ved Hachiko-statuen i Shibuya, Tokyo. 4. Geishaen og jeg.

Balkan

I august fant Bjørn og jeg en billig restplass til Albania, og noen dager senere satt vi på flyet. Vi havnet på et forholdsvis fint hotell, men tilbrakte ikke lang tid der. I stedet leide vi bil og kjørte en runde gjennom nabolandene Montenegro, Kosovo og Makedonia. Det ble litt travelt, men vi rakk å se en del. Kotor i Montenegro ble høydepunktet, og veide nesten opp for kjøreturen på de tvilsomme fjellveiene i Albania hvor jeg ikke følte meg det minste trygg.

1. Pyramiden i Tirana. 2. Kotor, Montenegro. 3. Utsikt over Kotorbukten. 4. Inne i museet Bunk’Art 1 utenfor Tirana.

Avlyst Afrika-tur

I oppsummeringen av 2017 skrev jeg at det var på tide med en ny afrikansk safari, noe jeg har lengtet etter i flere år. På høsten satt vi egentlige klare til å trykke på bestillingsknappen, da to uforutsette ting skjedde. Det første som skjedde var en stor uforutsett utgift, som i seg selv var grunn nok til å legge reiseplanene på is. Det neste som skjedde var at min 97 år gamle farfar døde av alderdom, og de siste ukene før han døde og etterpå føltes det mer riktig å besøke ham og tilbringe tid med familien enn å reise noe sted. Dyrene i Afrika får vente på oss til en annen gang.

 

Abu Dhabi

I desember hoppet vi på en ny restplass. Denne gangen til Abu Dhabi for bare 2800 kr per person, inkludert en uke på flott hotell. Emiratene står som kjent ikke øverst på ønskelisten min over reisemål, men det var billig, tiden passet og vi hadde ikke vært i Abu Dhabi før. Inne i selve byen fikk vi besøkt Sheikh Zayed-moskeen. To hele dager gikk med til å besøke to fornøyelsesparker – Ferrari World og den nyåpnede Warner Bros. World Abu Dhabi. Begge parkene var vanvittig morsomme og hadde korte køer. Jeg må huske å kjøre berg- og dalbaner oftere, for det er noe av det beste jeg vet.

1. Gotham City i Warner Bros. Studios. 2. Meg i Sheikh Zayed-moskeen. 3. Jeg møtte kjendiser. 4. Meg nederst, i gult.

Kortere reiser og andre begivenheter

I mars var jeg en tur i København med en venninne, da vi hadde oppdaget at det var gratis å reise med danskebåten midt i uken. I juli kjørte Bjørn og jeg rundt på Helgelandskysten i noen dager. I slutten av oktober var jeg en tur i Bergen.

Det ble et mindre spennende reiseår enn jeg hadde håpet på, men slik måtte det nesten bli. 2017, 2016 og 2015 var så ekstremt gode reiseår at det ville vært omtrent umulig å toppe uansett hva jeg hadde gjort. 2018 var heller ikke noe dårlig reiseår, selv om det skjedde mindre enn jeg har blitt vant til.

Noe av det beste med å reise er menneskene man møter og blir kjent med. Både i Japan og Abu Dhabi møtte vi igjen folk som vi har blitt kjent med på tidligere reiser andre steder i verden, og som vi ikke hadde møtt på flere år.

I 2018 holdt jeg reisequiz på Chillout i Oslo to ganger på reisekveldene arrangert av Nordic Nomads. Vi er flere som har byttet på å lage quiz, men formålet med reisekveldene er først og fremst å møtes for å være sosiale med andre som liker å reise. Hvis du er i Oslo håper jeg vi sees der i løpet av 2019.

 

2018

Land: 9

Norge, Sverige, Danmark, Japan, Albania, Montenegro, (Kosovo,) Makedonia og De forente arabiske emirater.

Nye land: 3

Albania, Montenegro og Makedonia (+ Kosovo)

Flyreiser: 14
Flydistanse: 38 969 km (tilsvarer 1 gang rundt jorden)
Flytid: 55 timer og 22 minutter
Flyplasser: 8
Flyselskaper: 5
Nye flyselskaper: Small Planet Airlines
Mest brukte flyselskap (målt i distanse): SAS

2019

Så langt har jeg to reiser planlagt for 2019. I mars skal jeg til Nord-Korea, med noen dager i Kina på veien dit. Jeg har hatt lyst til å reise tilbake til Nord-Korea siden jeg var der i 2014, og jeg er veldig spent på hvordan ting har forandret seg i landet siden da. Denne gangen har jeg laget programmet for turen selv og skal være reiseleder for en gruppe.

I april skal Bjørn og jeg en liten tur til Spania.

Siden det ikke ble noen afrikansk safari i år, håper jeg at det vil la seg gjøre i 2019. Jeg håper også at det blir tid til en ny Svalbard-tur, selv om april ikke passer i år.

I fjor på denne tiden skrev jeg at jeg hadde 10 000 cashpoints hos Norwegian som måtte brukes opp i løpet av 2018. Det klarte jeg bare delvis. Noe ble brukt på Svalbard-turen. Noe gikk med på turen til Bergen, noe er brukt på billetter til Trondheim senere denne måneden, og noe er investert i Spania-billetter for april. Resten måtte jeg bruke opp på dyrere Flex-billetter som jeg kan endre dato på, og som kan være greit å ha liggende.

Hva er dine reiseplaner i 2019?

8 Comments

 1. Du har jammen samlet mange fine reiseminner i 2018, selv om alt ikke ble som planlagt. Blir spennende å følge med videre i år, og som Afrika-entusiast håper jeg selvfølgelig at dere får til en reise dit igjen Godt nytt reiseår!

 2. Så koselig å se nye artikler her igjen! Synes du har fått med deg ganske mange opplevelser i 2018 selv om det ikke ble en tur til Afrika. Så gøy at du snart blir en del av den veldig eksklusive klubben av mennesker som har vært i Nord-Korea – to ganger!

  Selv har jeg foreløpig én reiseplan klar for 2019, nemlig bryllupsreise til Galapagos. 🙂

  Godt nytt reiseår til deg og ikke minst gratulerer med dagen 🙂

  • Kjersti sier:

   Takk for bursdagshilsen! 😀

   Det er helt fantastisk at dere skal til Galapagos! Bedre valg av reisemål for bryllupsreisen skal man sannelig lete lenge etter 😀

 3. Herlig med nytt innlegg! Så mange fine reiseopplevelser du fikk i fjor, selv om det kanskje ikke ble helt som du hadde tenkt. Den Svalbard-turen høres utrolig flott og, og det gjorde Japan-reisen også. Ikke minst høres det svært spennende ut med en ny reise til Nord-Korea i år! Det blir interessant å høre hvordan du føler ting har forandret seg i landet fra sist gang du besøkte. Dessuten blir det veldig spennende å se hvor du eventuelt velger å dra til Afrika på safari neste gang. 😀 Ønsker deg et riktig godt nytt år, og gleder meg til å følge deg videre på nye eventyr.

  • Kjersti sier:

   Takk! Joda, noen flotte reiseopplevelser ble det riktignok 🙂 Jeg vil helst tilbake til Sør-Afrika og Namibia, selv om jeg jo vet at det er andre spennende land i nærheten som jeg ennå ikke har vært i.

 4. Mye spennende du har fått med deg i 2018. Svalbard er jo alltid topp og spennende å lese om Japan-turen. Synd med Afrika-turen men det kan du nok ta igjen senere. 2019 virker som også vil gi deg mye nytt og spennende. Godt nytt reiserår! Gleder meg til spennende innlegg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *