Bjørneparken
3. september 2016
Fem ting å gjøre i Shiraz
9. november 2016
Show all

The Liebster Award – svar på reisespørsmål

For lenge siden ble jeg nominert til Liebster Award av både Glimt av verden og Globetrotterelisa, men treg som jeg er har det tatt sin tid å få ut dette innlegget. Dette var veldig hyggelig, så tusen takk til begge to!

Liebster Award er en pris som bloggere innenfor samme kategori gir til hverandre, med noen spørsmål. Når man har besvart spørsmålene kan man nominere andre bloggere, og slik hjelper man leserne til å bli kjent med flere reiseblogger.

Her kommer svar på spørsmålene som jeg har fått.

Hva er det skumleste du har opplevd på en reise?

Jeg prøver så godt jeg kan å unngå skumle situasjoner, og har vært heldig nok til at det har gått greit hittil.

Det er ikke dermed sagt at jeg aldri har vært redd. Det skremte meg å komme litt for nært en bøffel i campingleiren i Tanzania, våkne til lyden av bomber i Istanbul (ingen ble skadet, og det kom ikke på nyhetene i Norge engang) og det har vært utallige trafikksituasjoner hvor jeg ikke har følt meg trygg. Det var heller ikke særlig hyggelig å bli utsatt for forsøk på lommetyveri i Ashgabat.

På en busstur i Bolivia var jeg så redd som jeg aldri har vært senere. Grusveien var smal og svingete, uten noen form for sikring mellom oss og stupet. Vi kjørte forbi minnesmerker for de som hadde omkommet langs ruten. Bussen var gammel, og vi måtte bare håpe at bremsene ville holde nedover de bratteste bakkene. Det var som en seks timer lang nær døden-opplevelse. Da jeg fikk øye på dette skiltet var det bare å forberede seg på det verste.

Hva er det rareste du har opplevd på en reise?

Noe av det som gjør reising så spennende, er at man får oppleve så mye nytt og rart. Etter hvert som man har reist mye skal det stadig mer til for å overraske, og de nye inntrykkene er verken like mange eller like rare som før.

Kultursjokket jeg fikk da jeg kom til Japan for første gang i 2007 var ganske stort. Det var en av mine første reiser alene, og jeg var ikke særlig reisevant. Det var i tillegg min aller første tur til Asia, og jeg følte meg ganske hjelpeløs når jeg ikke engang var i stand til å lese skiltene rundt meg. Det skal mye til for å gi meg en like overveldende opplevelse i dag, og det er litt synd. Jeg savner den følelsen.

Osaka, 2007

Hva er det mest spesielle du har spist?

Gull er kanskje litt spesielt? Det var på toppen av en dessert jeg spiste i Dubai en gang. Det smakte ingenting.

Det må sies at jeg er veldig lite glad i å smake på rare ting, og er ekstremt kresen når det gjelder mat. Av spesielle ting jeg har takket nei til å smake på, kan jeg nevne kamelmelk, skorpion, lama, marsvin og hund… Man trenger ikke prøve alt her i livet.

Hva er den mest minneverdige kollektivtransportopplevelsen du har hatt?

Det må kanskje være den samme bussturen langs de smale og bratte fjellveiene i Bolivia, som var minneverdig av helt feil grunner.

Noen spesielle medpassasjerer har også gjort kollektivreisene mer minneverdige. På tog i India ble jeg overrasket over å se at folk syntes det var greit å kaste peanøttskall rett på gulvet inne i toget. På en busstur i Chile satt en mann med hodetelefoner og sang hele veien, i 8 timer. Det var de samme tre sangene om igjen og om igjen. Noen av de andre passasjerene irriterte seg nok veldig over det, men jeg syntes bare at det var komisk.

Hva slags kamerautstyr har du med deg når du reiser?

Canon EOS 5D Mark III. Det er en drøm å fotografere med, og tar bilder som blir akkurat slik jeg vil ha dem til tross for at jeg ikke er noen mesterfotograf.

Som regel reiser jeg kun med ett objektiv, og Tamron 24-70mm dekker da de fleste av mine behov. På noen turer har jeg også med et Tamron 70-300mm for å få mer zoom. Til jul fikk jeg et GoPro Hero+, og siden da har det også fått være med.

Turkmenistan

Nevn tre naturopplevelser du har hatt som du kan du anbefale at andre også får med seg.

Afrikansk safari er noe av det beste man kan oppleve, og jeg går aldri lei. Det er rett og slett naturen på sitt aller beste.

Bryce Canyon er en amerikansk nasjonalpark som ofte kommer litt i skyggen av Grand Canyon. Det er noe av det flotteste jeg har sett, så det er absolutt verdt å få med seg.

Iguassufallene, på grensen mellom Brasil og Argentina, er sannsynligvis verdens mektigste fossefall. Glem Victoriafallene og Niagarafallene – de kan ikke måle seg med Iguassu. I alle fall er det hva jeg har hørt fra de som har mulighet til å sammenligne. Selv har jeg bare vært i Iguassu.


Hvilken landsby som du har besøkt er den mest sjarmerende?

Her må jeg tenke meg litt om, for jeg besøker tydeligvis ikke mange nok landsbyer når jeg reiser. Mange av stedene i Lofoten var utrolig koselige. Hanapepe på Kauai (Hawaii) er også noe for seg selv. Hanapepe er best kjent for å ha inspirert Disney-filmen Lilo og Stitch.


Hvilke tre land vil du anbefale andre å reise til, og hvorfor?

Nord-Korea: Kanskje den reisen som gjorde sterkest inntrykk på meg av alle reisene jeg har hatt. Det snakkes mye om Nord-Korea i media, og likevel er det et land som de færreste vet noe særlig om. Som turist blir man forsøkt vist et glansbilde av landet, så det gjelder å lese mellom linjene for å forstå hvordan ting egentlig henger sammen. En reise til Nord-Korea kan ikke sammenlignes med noe som helst annet, og her kan mye komme til å endre seg de neste årene. Det er ikke et reisemål for alle, men for de spesielt interesserte vil jeg på det sterkeste anbefale å reise til Nord-Korea så snart som mulig.

Chile: Som et langstrakt land med variert natur, kan man kanskje se på Chile som Sør-Amerikas svar på Norge. Det er et av de tryggeste landene i Sør-Amerika, og et av de rikeste også, men til tross for det er prisnivået svært lavt. Man hører overraskende lite om Chile som reisemål, og det er ganske rart. Chile er definitivt et av mine favorittland. Om bare noen måneder skal jeg tilbake dit igjen, og denne gangen skal jeg til den sørlige delen av landet hvor jeg ikke har vært før.

Namibia: Namibia kan jeg ikke få skrytt nok av. Der kan man få verdens beste safariopplevelser, stå på sandboard nedover noen av verdens største sanddyner, hoppe i fallskjerm, besøke spøkelsesbyer, og man kan beundre praktfullt landskap uansett hvor i landet man drar. Namibia er et av landene i verden med lavest befolkningstetthet, og er minst like trygt som et hvilket som helst europeisk land. Blant tyskere er Namibia utrolig populært som reisemål, og det er vanskelig å forstå hvorfor ikke flere nordmenn har fått øynene opp for Namibia.

Hidden vlei, Namibia

Hva er dine favorittsteder i ditt eget land?
Lofoten og Geiranger må være de vakreste områdene jeg har sett i Norge.

Lofoten

Hvilke tre steder i Norden ville du helst besøkt?

Av steder i Norden hvor jeg ikke har vært ennå, står Svalbard øverst på ønskelisten. I tillegg har jeg lyst til å se mer av Island, siden jeg bare har vært i området rundt Reykjavik. Det tredje stedet må kanskje bli Gotland.

Hvilke tre destinasjoner står øverst på ønskelisten din?

 1. Antarktis
 2. Bora Bora
 3. Madagaskar

Ønskelisten min over reisemål ble laget for mange år siden. Én etter en har drømmene mine blitt oppfylt, blant annet Galapagos og Påskeøya som tidligere stod på 2. og 3. plass. Men fremdeles gjenstår reisemålet som alltid har stått øverst – Antarktis.

Heldigvis skal det slippe å stå på ønskelisten særlig mye lenger, for i desember skal jeg endelig dit!

Foto: Lånt fra Hurtigruten.com

Siden denne prisen har vært i sirkulasjon en god stund, ser det ut til at de andre reisebloggene jeg leser har blitt nominert allerede.

Hvis du vil kan du gjerne plukke ut et eller flere av spørsmålene og svare i kommentarfeltet.

2 Comments

 1. Spennende og interessant lesing! Det skiltet med bilen så ekstremt skummelt ut, haha. Reisemålene du foreslår som Namibia og Nord-Korea frister veldig! Dessuten gøy å høre at du skal til Antarktis i desember! Det blir kjempegøy å lese om!

  • Kjersti sier:

   Ja, det var ganske skummelt. I alle fall opplevde jeg det slik, selv om alle de lokale i bussen så ut til å ta det hele med knusende ro.

   Det hadde vært veldig spennende å lese om reisene dine til Namibia og Nord-Korea, så dit må du gjerne dra snart 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *