Beste utsikt mot Hollywood-skiltet
2. mai 2016
Borte bra, hjemme best
24. juni 2016
Show all

Bryce Canyon nasjonalpark

Når man hører om USA som reisemål er fokuset som regel på storbyer og amerikansk kultur, men landet har enda mer å vise til. Den storslagne og varierte naturen er grunn god nok til å utforske landet gang etter gang. USA er fantastisk vakkert!

I april lot jeg meg imponere av Bryce Canyon nasjonalpark.

Bryce Canyon ligger i Utah – litt over en time unna den mer kjente Zion nasjonalpark, og tre timer unna verdensberømte Grand Canyon.

Den oransje fargen og de spesielle steinformasjonene gjør landskapet i Bryce Canyon helt unikt.

Første stopp var Inspiration point  (2468 moh), som er det mest besøkte stoppestedet i Bryce Canyon. Fra parkeringsplassen er det utkikkspunkter på tre nivåer som man kan gå til.

Det er tilrettelagt for at man kan slippe å gå langt fra bilen for å se høydepunktene i Bryce Canyon, akkurat slik amerikanerne ser ut til å like å ha det. I tillegg finnes det turstier å gå på for de som ikke har noe imot å forlate bilen.

Jeg hadde aldri sett et landskap som lignet på dette før, men det så mistenkelig kjent ut likevel… Plutselig falt brikkene på plass for meg. Disney må ha hentet inspirasjon herfra til en av sine attraksjoner som jeg kjenner fra flere av Disney-parkene – Big Thunder Mountain Railroad.

Til tross for hva navnet skulle tilsi, er ikke Bryce Canyon noen canyon, men flere naturlige amfier. Parken er 145 km2, og har vært nasjonalpark siden 1928.

Bryce Canyon ble oppkalt etter mormoneren Ebenezer Bryce, som i følge Wikipedia ikke er kjent for stort annet enn å ha fått Bryce Canyon oppkalt etter seg. Det er forsåvidt ikke verst bare det.

Natural Bridge (2629 moh) var et av utkikkspunktene som jeg likte best. Der var det en naturlig bro, slik navnet lovte. Snøen så ikke ut til å høre hjemme i landskapet med de varme fargene og de ørkenlignende steinformasjonene, men den lå der fremdeles og skapte en fin kontrast til alt det oransje og grønne.

Fra Ponderosa point (2713 moh) var utsikten heller ikke så verst, og i tillegg fikk jeg kjenningsmelodien fra Bonanza på hjernen i noen minutter.

Rainbow point (2778 moh) er parkens høyeste utkikkspunkt, og skal visstnok gi så god utsikt at man kan se helt bort til kanten av Grand Canyon.

Da vi kom til Rainbow point var det tåke og snø, og ikke mye utsikt eller regnbue å spore. Det slo meg at jeg kanskje ikke hadde trengt å pakke med meg fire bikinier til denne USA-turen.

Vi rakk å se ganske mye av Bryce Canyon, selv om vi bare hadde en halv dag å bruke der. Av nasjonalparkene vi var innom i USA, var det nok Bryce Canyon jeg likte aller best.

Besøkstallene for Bryce Canyon er på rundt 1,5 millioner per år, mens Grand Canyon til sammenligning har nesten 5 millioner.

Det er litt uforståelig for meg at ikke Bryce Canyon er mer kjent enn det er. Selv om det ikke kan måle seg i størrelse, gir det en like praktfullt opplevelse som Grand Canyon. Hvis du først er i Grand Canyon-området vil jeg anbefale deg å besøke både Bryce Canyon og Zion i tillegg.

Har du vært i noen nasjonalparker i USA som du vil anbefale?

9 Comments

 1. Åh, naturen, altså! Det finnes så mye merkelig der ute! Bryce Canyon minner meg egentlig litt om steinformasjonene i Kappadokia.

  Skal jeg dømme ut fra det siste bildet av deg, ser det definitivt ikke ut som du trengte fire bikinier på turen! 😀

  • Jeg har forresten ikke vært der, og ikke så mange andre steder i USA heller, kun i Miami og på Florida Keys. Har med andre ord veldig mye uutforsket i det landet 🙂

   • Kjersti sier:

    Da er du heldig som har så mye nytt å se frem til der 🙂

    Jeg har ikke vært i Kappadokia ennå, men ut fra bildene har det kanskje noen likhetstrekk. Spesielle steinformasjoner er virkelig flott!

 2. Så vakkert! Helt fantastiske bilder 😀 Snøen utgjorde det lille ekstra (selv om det kanskje ble litt for kaldt og hustrig til tider ;)).

  Angrer litt på at jeg ikke dro dit også da jeg var i USA sist… Men landet er så enormt med så altfor mye å utforske at det er vanskelig å skulle prioritere :p

  Selv synes jeg Monument Valley, Grand Canyon, Petrified Forest NP, Yosemite og ikke minst Zion National Park er fantastiske naturområder i USA. Neste gang jeg drar til USA vil jeg utforske de nordlige statene som Montana. Området Glacier National Park ser helt nydelig ut!

  • Kjersti sier:

   Takk! Jeg likte også snøen godt, og det kunne vært morsomt å vært der en gang det var enda mer snø.

   Monument Valley rakk vi ikke innom, men dit vil jeg veldig gjerne neste gang jeg i området! Når nå enn det måtte bli 🙂

 3. Reiselykke sier:

  Spennende og spesielt landskap!

  Har ikke vært her selv, men synes Grand Canyon var veldig flott å besøke.

  /Mette

 4. Jeg er helt enig at mange fokuserer seg bare på storbyer. Men naturen i USA er så vakkert at det er definitivt verdt å bruke litt tid på den. Skal reise til USA om en måned og Bryce Canyon har vært lenge på min bucketlist. Flotte bilder har du tatt!

  • Kjersti sier:

   Tusen takk 🙂 Så flott at du skal til Bryce Canyon. Håper du får en fin tur, og at du bruker litt mer tid der enn jeg gjorde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *