Bryce Canyon nasjonalpark
20. mai 2016
Nordkapp
26. juli 2016
Show all

Borte bra, hjemme best

Sommeren er her, og jeg har ikke det minste lyst til å sette meg på et fly til utlandet. Det får bare vente. Når man bor i et av verdens vakreste land, er det bare tull å reise herfra på den aller fineste tiden av året.

I sommer vil jeg oppleve Norge!

Torghatten, Brønnøysund

Til å være et så lite land, er det utrolig hvor mye Norge har å by på. Uansett hvor i Norge man bor, er det ting å oppleve uten at man trenger å reise langt eller planlegge særlig mye.

Noen av mine beste minner er fra de gangene vi har gjort noe så enkelt som å ta en langhelg med bil. Vi har kjørt mot et mål, og tilpasset planen etter hva som dukker opp underveis. Plutselig kommer man forbi morsomme stedsnavn, en 850 år gammel stavkirke, en dyrepark man knapt hadde hørt om eller et koselig tettsted hvor det nesten kunne fristet å bo. Opplevelsene er nærmere enn man tror.

Hopperstad stavkirke, Sogn og Fjordane

Bøyabreen, Flåklypa, fylkesgrense og Lom stavkirke

Det er spennende og lærerikt å bli kjent med fremmede kulturer og uvant natur i land langt borte, men det føles også veldig godt å bli bedre kjent med sitt eget land. Jeg merker at jeg blir mer og mer glad i Norge for hvert år som går. Da jeg var yngre og hadde reist mindre utenlands, tok jeg nok Norge for gitt og syntes at Norgesferie var litt kjedelig. Da jeg oppdaget hvor mye interessant det er å se i rare verdenshjørner, begynte jeg samtidig å åpne øynene for hvor fantastisk det er hjemme også.

Rendalen, Hedmark

Så langt i løpet av livet har jeg besøkt 18 av 19 fylker, og mangler Vest-Agder. Helst skulle jeg reist dit og rundt i hele resten av Norge i sommer, men det spørs vel om det blir tid til alt jeg har lyst til.

Etter å ha vært innom tanken om å kjøpe Norge rundt-billett med Widerøe, kom vi frem til at det er bedre å ta bilen med på tur i år. Mange steder er det veldig greit å ha bil, og etter å ha sjekket priser på leiebil ser vi at det faktisk er mer lønnsomt for oss å kjøre med vår egen bil denne gangen.

Planen er foreløpig å kjøre hele veien opp til Nordkapp. Der har jeg aldri vært før, til tross for at jeg bodde 3 år i Finnmark som liten. I løpet av turen skal vi se deler av Nord-Norge, besøke familie, og sannsynligvis også svinge innom Sverige og Finland den ene veien. Kanskje tar vi også et stopp for å bo på hotell i Trondheim.

Jeg gleder meg til å se reinsdyr igjen! Denne flokken møtte jeg i Rendalen i 2013.

Har du noen norske reisemål å anbefale?

1 Comment

  1. Jeg har også innsett i stadig større grad hvor mye fantastisk flott det er å se i vårt eget land. Nå har jeg nettopp kommet hjem fra utlandsferie, men gleder meg til å tilbringe hele juli i Norge. Krysser fingrene for godt vær og mulighet for ettermiddags- og helgeutflukter! Nyt sommeren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *