Ikke jobb frivillig med løver!
21. desember 2015
Reiseåret 2015
30. desember 2015
Show all

Bestem hvor jeg reiser!

I dag kom den gode nyheten om at jeg vant andreplass i Saleduck Travel Blogger Awards 2015! Den litt dårlige nyheten er at jeg kun fikk 15 færre stemmer enn vinneren…

Det er selvsagt litt skuffende å vite at det var så lite som manglet, men jeg velger å se positivt på det. Tenk at så mange stemte på meg! Bloggen er fremdeles ganske ny, og dette gir meg ekstra motivasjon til å fortsette. De siste ukene har jeg lest alle de andre 16 nominerte bloggene, så jeg vet at det var flere som kunne fortjent å vinne. Jeg skal være stolt.

Førstepremien på 5000 kr skal jeg overleve uten, så skuffelsen skyldes mest at jeg hadde lovet dere å bestemme hvor jeg reiste for pengene hvis jeg vant. Det ville vært så spennende å la dere bestemme.

Så husket jeg at dette er min idé, min blogg og mine regler… Dere skal få bestemme likevel!

Planen var uansett å reise for mer enn premiepengene. Andrepremien er 750 kr, så forskjellen blir bare at jeg må betale 4250 kr mer enn hvis jeg hadde vunnet.

Her presenterer jeg 10 alternativer, og nederst på siden kan dere stemme.

Jeg har lyst til å reise til alle disse ti stedene, så her finnes det ikke noe galt svar. Stem som du vil!

Reisemålet som får flest stemmer vil jeg besøke i løpet av 2016. Om det blir snart eller om det blir mot slutten av året, kommer an på hvilket reisemål som vinner og når det passer meg best å reise dit.

Her er alternativene:

Bali

Bali og Indonesia har jeg aldri besøkt, men det har stått på ønskelisten så lenge jeg kan huske. Det er også en del andre øyer rundt Bali som jeg vil besøke i samme slengen. Bali har nydelig natur med rismarker og strender, dyreliv, templer og kultur, og ikke minst så får man luksus til en rimelig penge. Bjørn har vært på Bali før, og jeg satser på at han ikke har noe imot å bli med dit igjen.

Foto: Erik Veland (Flickr)

Shanghai

Kina har jeg vært i flere ganger, men aldri i Shanghai. Hovedgrunnen til at jeg må til Shanghai snart, er at verdens sjette Disney-park åpner der til våren. Jeg har som mål å besøke alle Disney-parkene, og Shanghai Disneyland er noe jeg har ventet på i flere år. Du leste riktig, jeg vil til Kina for å besøke en amerikansk fornøyelsespark, og jeg skammer meg ikke over det engang. Er man Disney-fan, så er man Disney-fan.

Foto: Bernd Thaller (Flickr)

Hawaii

Hawaii besøkte jeg i 2007, og det betyr vel at det er på tide med en ny tur snart. Jeg elsket Hawaii. På Hawaii vil jeg gjenta de gode opplevelsene fra sist, og gjøre ting jeg ikke rakk den gang. Jeg har spesielt lyst til å reise tilbake til øya Kauai.

Iran

Iran har jeg aldri besøkt, men jeg var ganske nært grensen da jeg var i Turkmenistan i mai. Iran er fremdeles et land med lite turisme, og etter hva jeg har hørt så er gjestfriheten stor og det er mye spennende å se. Fra mange land trenger man ikke lenger å søke om visum til Iran. Nå føler jeg at det begynner å haste å reise dit, før det blir et populært reisemål.

Foto: dynamosquito (Flickr)

Sør-Korea

Sør-Korea har jeg aldri vært i, men jeg var på grensen da jeg var i Nord-Korea. Det er nettopp den store interessen min for Nord-Korea som gjør Sør-Korea interessant. Korea var ett land frem til 1945, og siden da har nord og sør blitt styrt i fullstendig ulik retning. Det må være utrolig interessant å besøke Sør-Korea etter å ha vært i Nord-Korea. Folket er det samme, men samfunnene de lever i kunne knapt vært mer forskjellige. Jeg vil dit for å se kontrasten.

Foto: Gary Craig (Flickr)

Ukraina

Ukraina har jeg aldri besøkt, og dette er nok det letteste og mest budsjettvennlige forslaget på listen. Jeg vil til Ukraina for å besøke spøkelsesbyen Pripyat. Etter Tsjernobyl-ulykken i 1986 har bygningene stått forlatt og forfalt, og fremdeles kan man se konturene av hvordan livet var der før byen ble evakuert. Dette stedet har stått på ønskelisten min i flere år nå, så kanskje 2016 blir året?

Foto: Bert Kaufmann (Flickr)

Sri Lanka

Sri Lanka har jeg heller aldri har besøkt. Jeg forestiller meg at jeg vil like dette landet bedre enn India. Sri Lanka har templer, spennende kultur og vakker natur, og ikke minst så har de leopardsafari. Leopardsafari er den eneste grunnen jeg trenger for å reise noe sted.

Foto: AlGraChe (Flickr)

Madagascar

Madagascar har jeg ikke besøkt, men det har stått på ønskelisten helt siden jeg lærte hva en lemur er for noe. Madagascar er en drøm for meg som elsker dyreliv og natur. Baobabtrær, lemurer og kameleoner – hva mer kan man ønske seg? Dette er et av de dyreste forslagene på listen, men jeg er sikker på at det er verdt det.

Foto: Paolo Crosetto (Flickr)

Galapagos

Galapagosøyene besøkte jeg i 2009, og siden da har det knapt gått en dag uten at jeg har lengtet tilbake. Galapagos har utrolig interessant dyreliv, og jeg skulle så veldig gjerne hatt mer tid der og besøkt flere av øyene. For noen år siden opprettet jeg en egen sparekonto for neste Galapagos-reise, som jeg har overført en slant til nå og da. En reise til Galapagos blir ikke billig, men jeg er jo faktisk et stykke på vei med finansieringen allerede.

Japan

Japan besøkte jeg fire ganger mellom 2007 og 2009. Jeg elsker Japan, og jeg pleide å tro at jeg skulle innom hvert år. I 2010 sluttet jeg å reise alene og bestemme alt selv, og så ble det ikke Japan mer. Nå er det på høy tid at jeg reiser tilbake, og Bjørn som aldri har vært der har bare å bli med. Kanskje jeg kan få ham til å oppdage hvor fantastisk Japan er. I Japan vil jeg besøke min favorittby Tokyo, i tillegg til Kyoto som jeg ikke har vært i ennå, og sikkert flere steder.

Det var alternativene. Nå er resten opp til deg! Velg et alternativ og trykk på send-knappen. Avstemningen varer til 9. januar.

Avstemningen er nå avsluttet!

Det er godt mulig at jeg besøker noen av disse stedene selv om de ikke vinner avstemningen. Det eneste jeg kan garantere er at reisemålet som vinner vil bli prioritert, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å få reist dit en gang i løpet av 2016. Stem i vei!

12 Comments

 1. Åh, så mange spennende reisemål du har listet opp! Gratulerer med andreplassen, og hurra for at vi får stemme likevel!

 2. Renate sier:

  Gratulerer så utrolig mye 😀 Bloggen din er super fin, så dette fortjente du! Det ble en 4.plass på meg 😛
  Den lista over steds alternativer var vanskelig! Jeg kan virkelig anbefale på det sterkeste Bali, Japan, og Sør Korea. Kos deg videre i julen

  • Kjersti sier:

   Tusen takk, så hyggelig 🙂 Litt kjedelig å havne akkurat på fjerdeplass, kan jeg tenke meg, men det er jo veldig bra likevel! Kanskje det kommer en ny sjanse til neste år. Vet du hvor mange stemmer du fikk? Jeg fikk bare høre antall stemmer for topp tre. Fortsatt god jul til deg også!

 3. Tommy sier:

  Ser du har vært 4 ganger i japan. Jeg reiser i mai til Kina og japan.

  Hva anbefaler du å se/oppleve i Japan? Jeg har kun 8 dager og tenker i utgangspunktet å dele opp mellom Tokyo og Kyoto.

  • Kjersti sier:

   Så gøy at du skal dit! I Japan har jeg vært i Tokyo, Osaka og Nara. Angrer på at jeg ikke dro til Kyoto og så på templene der da jeg var i nærheten.

   I Tokyo er det så mye å finne på, at det kommer helt an på hva du interesserer deg for. For min del er det fantastisk bare å reise rundt og oppleve selve byen, og oppdage alt det rare som finnes der. Japan slutter aldri å overraske. Det føles nesten som å være på en fremmed planet.

   Nara er en koselig by med flotte templer, og var tidligere hovedstad. Der likte jeg aller best å møte de halvtamme hjortene som vandrer rundt i Nara Park. Japan har også flotte fornøyelsesparker, som Universal Studios utenfor Osaka og Disneyland og DisneySea i Tokyo.

   Hvis du reiser i mai rekker du kanskje sakurablomstringen, som er veldig flott å se. Det er bedre sjanse desto lengre nord du reiser, siden blomstringen som regel er i april.

 4. Gratulerer med andreplass! Kjipt at det bare var så få stemmer opp til førsteplass da… Får håpe det blir flere konkurranser 😉

  Kjempegøy at du velger å la oss velge reisemål likevel da! Sri Lanka, Japan og Bali anbefaler jeg selvsagt. Madagascar og Galapagos er definitivt også steder det ville vært fantastisk å høre fra! Ukraina skal jeg selv til i året som kommer, og da går definitivt turen innom Pripyat. Tror det vil være ganske fascinerende. Svaralternativet mitt falt derimot på Iran, som også er et land jeg har svært lyst å besøke selv, og det er jo som du sier et sted man kanskje burde dra til sooner rather than later 🙂 Gleder meg uansett til å se hvilket sted som går av med seieren! 😀

  • Kjersti sier:

   Takk skal du ha 🙂

   Du har jo vært mange av disse stedene i år, blant annet fikk jeg ekstra lyst til å reise til Bali og Sri Lanka av å lese bloggen din. Spennende at du skal til Pripyat. Håper du får tatt turen til Iran snart også.

 5. Gratulere med premien og fin blogg! Jeg stemte for Madagaskar og skal reise dit selv nå på søndag. Gleder meg! Da blir det reisebrev i min blogg 🙂
  Ellers vil jeg anbefale Bali og Indonesia, det var helt fantastisk! Samme hvor reisen går så må du ha en fin tur!

  • Kjersti sier:

   Tusen takk! Så morsomt at du skal til Madagascar, dit er det ikke så veldig mange som reiser! Gleder meg til å følge med på bloggen din 🙂

 6. Yngvild sier:

  Jeg synes du skal reise til et land du ikke har besøkt før og av de landene ble Sri Lanka den klare vinneren for meg! Drømmer selv om å reise dit! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *