The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong
22. mars 2016
Beste utsikt mot Hollywood-skiltet
2. mai 2016
Show all

Kveld i Hong Kong Disneyland

Jeg elsker alt som har med Disney å gjøre. Hong Kong Disneyland er den minst besøkte av verdens Disney-parker, og har en litt mer avslappet stemning enn de andre Disney-parkene jeg har vært i. Det er ingen køer, og man kan rekke det meste uten å stresse i løpet av en dag.

Når det blir mørkt samler nesten alle seg for å se på paraden og fyrverkeriet, slik at det blir enda færre mennesker rundt i parken. Jeg benyttet anledningen til å ta noen kveldsbilder.

Toy Story Land-delen av parken åpnet i 2011. Her finner man attraksjoner basert på figurene fra Toy Story, og naturligvis en stor lekebutikk.

På dagtid går Slinky Dog Spin rundt og rundt, i jakt på sin egen hale.

RC Racer er av de tre attraksjonene i Hong Kong Disneyland med litt fart i.

Mystic Point er den nyeste delen av Hong Kong Disneyland, fra 2013. Spøkelser hører ikke hjemme kinesisk kultur, og i stedet for Haunted Mansion har de derfor Mystic Manor her.

Grizzly Gulch-delen av parken åpnet i 2012. Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars er min favorittattraksjon i Hong Kong Disneyland. Full anmeldelse av attraksjonene vil komme i et annet innlegg.

Paraden som går hver kveld før fyrverkeriet begynner, heter Disney Paint the Night. Paradeflåtene med syv ulike temaer lyses opp av mer enn 740 000 LED-pærer.

Mike og Sully fra Monsterbedriften var på plass.

Biler var sine egne paradeflåter.

Ariel var også med.  

Mellom paradeflåtene fulgte dansere i ulike kostymer.

Belle tronet høyt i en unaturlig lang ballkjole, men udyret var ikke å se.

Toy Story blir viet stor oppmerksomhet i Hong Kong Disneyland.

Sist ut i paraden var trollmannen Mikke fra Fantasia.

Fyrverkeriet er det siste som skjer i parken før stengetid. I motsetning til meg sikret de fleste seg plasser i god tid, men jeg fant en plass med ganske grei sikt likevel.

Fyrverkeri i Disney-parkene pleier alltid å være spektakulært. Rakettene skytes opp i mønster og er koordinert til musikk. En kaotisk nyttårshimmel blir aldri helt det samme for meg.

Det var et virkelig flott fyrverkeri denne gangen også, men det pleier å være enda mer imponerende i Disney World i Florida.

Det er utfordrende å fotografere fyrverkeri, så det bør jeg øve litt mer på.

Bildene ville blitt mer symmetriske hvis jeg hadde stått rett foran slottet og ikke så langt ut mot siden. Slik kan det gå når man venter for lenge med å sikre seg en plass. Det får bli noe å huske til neste gang.

Heldigvis er det ikke lenge til jeg skal til jeg skal til et Disneyland igjen!

1 Comment

  1. Så flott! Spektakulært fyrverkeri, ja! Jeg har besøkt Disney World i Florida, Disneyland i California og den i Paris. Der er det alltid ekstremt fullt i gatene, så gøy å se det såpass «folketomt» som her. Også interessant at de har kuttet ut spøkelseshuset og heller innført Mystic Manor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *