Hvordan finne leopard
2. september 2015
Safari i Swaziland
16. september 2015
Show all

Anbefalinger: reiseplanlegging

(Inneholder annonselinker)

Det er mange steder å starte når man planlegger reiser. Her er noen av mine anbefalinger.

Sammenlign priser

Nettsteder som lar deg sammenligne priser blir stadig mer populære. Det fungerer slik at en søkemotor sammenligner priser i ulike nettbutikker og lister dem opp, og så klikker man seg videre til der man vil handle. Slik sparer man både tid og penger, samtidig som man slipper å bruke fordyrende mellomledd.

For flybillettpriser bruker jeg Skyscanner, og jeg har spart mange tusen kroner på kamerautstyr ved hjelp av Prisguide. Man kan sammenligne priser på alt mulig rart – skal du på fotballreise finnes for eksempel en egen side for å sammenligne priser på fotballbilletter.

Les anmeldelser

Siden 2007 har jeg brukt TripAdvisor for å sjekke anmeldeser på overnattingssteder, attraksjoner og aktiviteter. Der kan man også sammenligne priser på hoteller, men det oppleves rotete når søkeresultatene åpnes i hundre nye vinduer på en gang. TripAdvisor er derfor ikke stedet jeg går for å finne priser, men for å lese anmeldelser er de gull verdt.

Jeg pleier alltid å sjekke de dårlige anmeldelsene først, for å se hva slags ting det klages over. Når klagene går ut på bagateller som at TV-en hadde for få kanaler eller sengen var for myk, så føler jeg meg trygg på at hotellet er helt topp. For å booke hotell bruker jeg ofte Hotels.com og Agoda, hvor jeg vet at det aldri er noe rot. Det skader heller ikke at de ofte er billigst.

Bruk reiseguider

Selv om internett og digitale bøker på iPad tar mer og mer over, synes jeg likevel det er noe eget ved den gode gamle reisehåndboken. En bok går ikke tom for strøm i det øyeblikket du trenger den, og i ettertid er den et souvenir fullt av minner. Hjemme hos oss står reisebøkene på rekke og rad i bokhyllen – utslitte og med bokmerker etter å ha blitt drasset rundt halve kloden og tilbake.

Jeg pleier å kjøpe bøker direkte fra Lonely Planet når de har 3 for 2-tilbud. Bøkene kan også kjøpes derfra som pdf.

Har du noen tips til nettsteder som er nyttige å bruke før reisen?

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Jeg er helt enig. Guidebøker er aldri feil! Jeg må alltid ha en med meg dit jeg skal. Gyldendals reiseguider har blitt min favoritt da de har mye fargerike bilder i bøkene sine. Ellers leser jeg en del reiseblogger, men det er mest for inspirasjon. Leser alltid anmeldelsene på Trip Advisor selv, og når jeg nesten har bestemt meg, kan det hende jeg leser anmeldelsene på andre steder også, f.eks vi booking.com. Hoteller er egentlig noe av det jeg bruker mest tid på – man vil jo bo bra uten at hele budsjettet går på hotellet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *