Et døgn i Roma
28. juli 2015
Hvordan finne leopard
2. september 2015
Show all

Sør-Afrika rundt

litetrafikk

For noen dager siden kom vi hit til Sør-Afrika. Etter å ha landet i Johannesburg leide vi bil og startet på vår lengste roadtrip noen gang. De neste ukene skal vi kjøre Sør-Afrika rundt, og planen er å få med oss Namibia og kanskje til og med Swaziland også. Klarer vi det på bare en måned? Vi får se.

Et av målene med turen er selvfølgelig å få best mulig safariopplevelser. Hittil har vi ikke sett så mange ville dyr, siden vi har kjørt gjennom de nordlige delene av landet og stort sett bare har sett øde vei, viltgjerder inn mot enorme eiendommer, små tettsteder og alt annet som turister flest ikke gidder å komme hit for å se. I går besøkte vi den gamle diamantgruven i Kimberley, og noen få dyr har vi også sett.

Det føles fint å kunne utforske hva som finnes i denne delen av Sør-Afrika som man ikke hører særlig mye om, men det føles enda bedre å vite at de beste delene av turen gjenstår.

seretterloever

Venstrekjøring er forresten mye vanskeligere enn jeg trodde. Jeg har kjørt bil på høyre side av veien i 10 år, og det er helt merkelig hvor vanskelig det er omstille hjernen min til å kjøre på venstre side. Bjørn takler det helt fint, så han har derfor blitt nødt til å kjøre 98 % av turen til nå… Det gir meg ganske dårlig samvittighet, men på den positive siden så er vi fremdeles i live.

Mer fra turen kommer etter hvert, selv om mye nok må vente til jeg er hjemme igjen og får bedre tid til å skrive.

4 Comments

  1. Såååå spennende! Ønsker dere en riktig god reise, og kjør forsiktig! Gleder meg til å lese om opplevelsene i etterkant 😀

  2. Travelfemme sier:

    Wow så spennende, Kjersti! Lykke til og kos deg masse! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *