Kapp Horn – Sør-Amerikas ende
14. desember 2016
Passet mitt fra 2011 til 2017
5. januar 2017
Show all

Reiseåret 2016

Enda et reiseår er over, og det har gått et helt år siden jeg oppsummerte reiseåret 2015.

Fra 71° nord på Nordkapp til 65° sør i Antarktis. Fra Hong Kong i øst til Kauai i vest. For et år 2016 har vært! 

Året bestod av fem reiser:

Hong Kong og Macao

Årets første reise gikk til Hong Kong og Macao.

Her hadde jeg vært en gang tidligere, i 2009, men da hadde jeg bare noen få dager i Hong Kong, og tok bare en dagstur til Macao. Denne gangen hadde vi to uker å fordele mellom de to byene.

Dagene i Macao brukte vi til å utforske gamlebyen, se folk hoppe i verdens høyeste strikkhopp fra Macau Tower, og naturligvis til å se på de fullstendig sprø casinoene.

I Hong Kong spiste jeg på Michelin-restaurant for første gang i mitt liv – til en pris av hele 60 kroner.

Hong Kong Disneyland hadde utvidet og blitt veldig mye bedre siden sist jeg var der.

USA

Årets andre tur kom i april, da de snille svigerforeldrene mine tok med Bjørn og meg til USA for fire uker.

Første del av turen ble en bilferie gjennom California, Arizona, Utah og Nevada.

Etter noen travle uker på veien, fløy vi til Hawaii-øya Kauai for en litt mer avslappende uke. Tiden på Kauai ble brukt til snorkling, bading og mange fine turer rundt på øya med bil og til fots.

Valg av øy var det jeg som stod for, som den eneste av oss som hadde vært på Hawaii tidligere, og jeg tror de andre ble fornøyde med Kauai de også.

Joshua Tree National Park, California

Grand Canyon, Arizona

Zion National Park, Utah

Muir Woods, California

San Francisco, California

Luau på Kauai

Poipu Beach på Kauai

Havskilpadde på Kauai

Selv om det ikke ble noen nye land på denne turen, så fikk jeg tre nye stater med Arizona, Nevada og Utah.

Roadtrip gjennom Norge, Sverige og litt av Finland

I sommer var det endelig tid for å rette på at jeg aldri hadde vært på Nordkapp før.

Vi vurderte flere muligheter for å komme oss dit – blant annet Norge rundt-billett med Widerøe for så å leie bil, men vi kom til slutt frem til at det var billigere og mer fleksibelt å ta turen med vår egen bil.

På veien oppover hadde vi flere overnattinger i Sverige, og jeg fikk sett deler av Sverige som jeg aldri hadde sett før. Det ble også en liten svipptur innom Finland på veien opp til Finnmark.

Det var flott å endelig komme frem til Nordkapp – særlig fordi vi var så heldige med været at midnattsolen fikk vist seg frem.

I dagene etterpå ble det et gjensyn med min fødeby Hammerfest, hvor jeg ikke hadde vært siden jeg var 9 år gammel. Byen hadde ikke endret seg særlig mye, og Bjørn ble imponert over hvor mye jeg kunne huske fra barndommen mens jeg guidet ham rundt.

Turens høydepunkt må ha vært Lofoten. I perfekt sommervær – så varmt at folk badet på strendene – viste Lofoten seg fra sin beste side.

Vi kjørte helt ut til Å uten å finne et eneste ledig overnattingssted, men det gjorde oss ingenting. Natten var den beste tiden å være våken på i Lofoten, og det gikk helt fint å sove noen timer i bilen på morgenen.

Iran

Da dere blogglesere bestemte at jeg skulle til Iran, ble det naturligvis slik.

I Iran fikk jeg sett mange moskeer og basarer – den ene flottere enn den andre. Lokalbefolkningen viste seg å være like vennlige og kontaktsøkende som jeg hadde hørt, og Iran er et fantastisk land på så mange måter. Det eneste negative jeg har å si om turen er at det plaget meg å måtte dekke til hodet i to uker.

Det beste på hele turen må ha vært å utforske ruinene av Persepolis – særlig fordi vi var nesten helt alene der den ene morgenen.

Iran ble utrolig nok det eneste nye landet jeg besøkte i år. Jeg må helt tilbake til 2005 for å finne et år jeg besøkte like få eller færre nye land.

Antarktis, Chile og Argentina

Reiseåret var bra fra før av, men det aller beste ble spart til sist. I desember gikk turen til Antarktis!

Dette hadde jeg ventet i mange år på, og Antarktis var umulig å bli skuffet over. Når man har ønsket noe så sterkt, er det alltid en fare for at virkeligheten viser seg å ikke samsvare helt med drømmen. Antarktis var om mulig enda bedre enn jeg hadde drømt om.

Isfjellene, pingvinene, hvalene, selene, naturen, den rene luften og til og med bølgene som gjorde meg sjøsyk er noe jeg vil se tilbake på med glede for resten av livet.

Etter Antarktis møtte jeg Bjørn igjen, og vi tilbrakte julen i Chile og Argentina. Isbreen Perito Moreno og nasjonalparken Torres del Paine ble det beste på den delen av turen.

Selv om den siste uken av turen var flott, føltes det som om hodet mitt var igjen i Antarktis. Det er vanskelig å lande etter en slik tur.

Antarktis ble mitt syvende og siste kontinent. Planen var alltid å reise dit én gang. Nå, etter å ha vært der, tviler jeg sterkt på at jeg klarer å legge fra meg lysten til å reise tilbake…

Konkurransen er hard, men jeg tror faktisk at dette ble den beste turen jeg har hatt. Ikke bare i år, men noen sinne.

2016

Land: 7 +
Norge, USA, Sverige, Finland, Iran, Chile og Argentina + Hong Kong, Macao og Antarktis (som ikke er land) + mellomlandinger i Tyrkia, De forente arabiske emirater, Nederland og Tyskland

Nye land: 1
Iran

Nye ville dyr jeg så: Hawaiisk munkesel, coyote, wapiti, ringpingvin, bøylepingvin, Magellanpingvin, krabbeetersel, Weddellsel, nandu og armadillo

Flyreiser: 24
Flydistanse: 93 038 km (tilsvarer 2,3 ganger rundt jorden)
Flytid: 125 timer og 29 minutter
Flyplasser: 14
Flyselskaper: 7
Nye flyselskaper: Mahan Airlines
Mest brukte flyselskap (målt i distanse): KLM

2017

Det neste året ønsker jeg å starte akkurat slik som det forrige – nesten helt uten planer for hvor jeg skal reise. Foreløpig har jeg bare billetter til og fra Bangkok med tre uker i mellom, og så får vi se hva som vil komme ut av det.

Hvordan ble ditt reiseår?

9 Comments

 1. Helt utrolig hvilke fantastiske reiser du har rukket å ta i 2016! Likevel skjønner jeg godt at Antarktis ble en stor favoritt. Det må jo ha vært en opplevelse fullstendig uten like! Dessuten var dere jo ekstremt heldige med været både på Nordkapp og i Lofoten 😀 Håper 2017 blir like strålende!

  • Kjersti sier:

   Utrolig, men sant 😀 Det skal mye til før 2017 blir like bra, men hvis det blir halvparten så bra må jeg si meg godt fornøyd med det.

 2. Nordkapp til Antarktis, Kauai til Hong Kong… Den geografiske spredningen er det vanskelig å slå! For noen fabelaktige reiser du har lagt bak deg i 2016!

  Godt nytt reiseår 🙂

  • Kjersti sier:

   Det er så langt nord, sør og vest som jeg har vært noen gang, hvis jeg ser bort fra flyreiser. Lengre øst enn Hong Kong har jeg vært flere ganger, men ikke i 2016.

   Godt nytt reiseår til deg også 🙂

 3. For noen flotte opplevelser du har hatt i 2016! Den Antarktis turen topper jo alt. Jeg gleder meg til det engang skal bli min tur til å se Antarktis. Gleder meg til å se hvor du havner i 2017 – dine destinasjoner er alltid så spennende og gir meg masse inspirasjon!

 4. Reiselykke sier:

  Hei, Kjerti

  Du har jammen hatt noen spennende og varierte reiser! Har selv veldig lyst å dra til både Iran og Antarktis.

  Godt nytt reiseår til deg!

  /Mette

 5. Så utrolig mange spennende steder du har vært i år! Enig med Mette, kunne veldig gjerne tenkt meg både Iran og Antarktis, det ser fantastisk ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *