På vei til Antarktis!

En drøm er i ferd med å gå i oppfyllelse. Endelig skal jeg til Antarktis!

Dette har jeg ventet lenge på. Reisen ble bestilt i februar, og Antarktis har stått øverst på reiseønskelisten min i minst ti år.

Selv om turen har vært planlagt i mange måneder, har det føltes veldig fjernt, som om jeg ikke helt har turt å tro at planen skulle bli virkelighet.

Da jeg i går steg ombord på MS Midnatsol, begynte det syvende kontinent å føles innen rekkevidde. Tenk at dette skal skje!

Avreisen gikk fra Punta Arenas – en liten by med 120 000 innbyggere langt sør i Chile. Det vil fremdeles ta noen dager før vi når frem til Antarktis. I mellomtiden skal vi seile gjennom de chilenske fjordene og krysse Drakestredet.

Jeg har aldri vært så langt sør før, og likevel føler jeg meg helt hjemme. Med norsk skip og norsklignende landskap, er det foreløpig lite som tyder på at jeg har reist hjemmefra i det hele tatt. Isflakene som flyter mot oss gjennom fjorden, og stadig vokser seg større, er det eneste som ser litt uvanlig ut.

Overraskende nok er vi bare 10 norske passasjerer ombord, i tillegg til et titalls nordmenn som jobber på Hurtigruten.

Andelen amerikanske pensjonister er enda større enn jeg hadde forventet. Sandalene, Hawaii-skjortene og rullatorne er med. Det føles ganske rart å være cruiseturist, må jeg innrømme.

Skipet var en halvtime forsinket ut fra Punta Arenas, da en av passasjerene fant det nødvendig å påpeke det ovenfor besetningen. En annen passasjer ble forbannet da han ikke fikk låne en telefon øyeblikkelig for å ringe hjem gratis. Såpass burde man kunne gjøre for passasjerene, mente han.

Jeg gjør mitt beste for å ikke være en sånn passasjer.

Lugaren min har ikke vindu, for det ville kostet nesten 3000 kr ekstra. Det er mye penger, så da bruker jeg heller de andre vinduene på skipet til å se ut gjennom. Det er jo ikke som at jeg sitter så mye på lugaren uansett.

Noe av pengene som jeg sparer på å ikke ha vindu, bruker jeg på å få wi-fi ombord. Det fungerer bedre enn forventet.

I dag ble vi tatt med ut i Garibaldifjorden, for å se på isbreen der. Den er visstnok Sør-Amerikas tredje største isbre. Til tross for at det regnet var humøret på topp.

Den lille byen Puerto Williams står for tur i morgen. Det blir siste tegn til sivilisasjon før vi seiler ut på åpent hav. På det neste stedet vi stopper vil det forhåpentligvis bare bo pingviner.

Dette er også min første alenetur på ganske lenge. Bjørn har vært i Antarktis før, og skal derfor finne andre ting å gjøre rundt i Chile og Argentina mens jeg er på cruise.

8 kommentarer

 1. Åhhh… Antarktis! Den destinasjonen har stått på listen min lenge og jeg vet at den kommer til å bli stående der en stund til. Jeg har dessverre ingen umiddelbare planer om å reise dit, så jeg må nok bare drømme meg dit via dine ord og bilder! God tur og kos deg!

 2. Antarktis står øverst på ønskelisten min også, men det er jo så innmari dyrt å reise dit, så jeg kommer meg nok ikke dit med det første. Nyt turen!

 3. Så utrooooolig kult! Dette må jo være en av de ultimate reiseopplevelsene! Siste skanse på en måte. 😉 Riktig god tur, og jeg gleder meg veldig til å følge med på resten av turen på bloggen!

 4. Ahh, dette virker utrolig spennende! Har hørt av alle som har vært der at det er en veldig fin opplevelse. Håper virkelig jeg kan ta turen dit selv en dag. Fant du noen tilbud (sånn utover å ikke oppgradere rom) eller måtte du betale fullpris for turen? Det er jo ikke akkurat billig, dessverre. Har hørt om folk som reiser til Argentina og venter på en mulighet for restplasser, men det er jo en ganske ustabil plan.

  • Kjersti sier:

   Reise og vente på restplass var nok dessverre lettere for noen år siden. Det har blitt betydelig vanskeligere i det siste, og man risikerer å vente i ukesvis, så det ville jeg ikke tatt sjansen på.

   Jeg fant et tilbud som var innenfor det jeg var villig til å betale – i underkant av 40 000 kr. Det var et tilbud som hvem som helst kunne benytte seg av, og ingen spesiell rabatt for meg. Det kommer et blogginnlegg om kostnadene senere 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *