Reiseåret 2019
2. januar 2020
Reiseåret 2020
8. januar 2021
Show all

Osprey Archeon 25 – anmeldelse

Archeon er den nyeste ryggsekkserien fra Osprey, laget av miljøvennlige materialer. Jeg har testet dagstursekken Osprey Archeon 25. 

Det første som slo meg da jeg så Archeon, var at den skilte seg tydelig ut fra Osprey sine typisk stil. Logoen er plassert på en påsydd merkelapp, og materialet som sekken er laget av er noe helt annet enn det glatte nylonstoffet som jeg kjenner fra mine andre Osprey-sekker. Det minimalistiske designet gjør at sekken kan passe inn både i villmarken og i byen.

Materialet er det som gjør Archeon spesiell. Alle stoffene er nemlig resirkulerte, og impregnert uten skadelige kjemikalier. Sekken fremstår svært slitesterk.

Archeon finnes i damemodell i størrelse 25, 30, 45 og 65 liter. I herremodell finnes den i 25, 30, 45 og 75 liter.

I 25-literen får jeg plass til alt jeg trenger på korte turer hvor jeg ikke skal bære tungt eller gå langt.

Sekken har en morsom roll-top-løsning som jeg ikke har hatt på noen ryggsekk før. Det gjør at sekken kan utvides eller komprimeres ut fra hvor mye man fyller den opp. Den har også en glidelås som går vertikalt, slik at man får åpnet sekken enda mer opp. Det er veldig praktisk når man skal fylle den opp med store ting, eller når man skal tømme hele sekken på en gang.

Archeon-sekkene som er større enn 25 liter har ikke roll-top, men vanlig lokk.

Sekken er lett og komfortabel å bære, og jeg glemmer nesten at jeg har den på. Sekken er stilren og har et design som jeg liker.

Hvis jeg skal si noe negativt om denne sekken, så må det være at stoffet tiltrekker seg hår, slik enkelte stoffer gjør. For meg som har katter innebærer det at jeg må bruke rullebørste for å fjerne kattehår fra den før jeg tar den med ut av hus. Dette har aldri vært noe problem med mine andre Osprey-sekker. Det er noe å tenke på hvis du har dyr.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med Osprey Archeon 25, og kommer til å bruke den mye fremover.

Modell: Osprey Archeon 25 Women’s
Størrelse: 25 liter
Vekt: 1,4 kilo
Dimensjoner i cm: 54 x 33 x 24 cm
Pris: 1800 kr (veiledende)
Farger: Mud Red, Deep Space Blue
Bruksområde: Tur og hverdag
Tilsvarende utgave for menn: Osprey Arcehon 25 Men’s

Sekken er sponset av Osprey Europe. Jeg valgte produktet selv, og det har ikke blitt lagt noen føringer på hva jeg skulle skrive.

Bildene er tatt i Lofoten og på ishotellet i Jukkasjärvi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *