Kveld i Hong Kong Disneyland
2. april 2016
Bryce Canyon nasjonalpark
20. mai 2016
Show all

Beste utsikt mot Hollywood-skiltet

Hollywood-skiltet er et av verdens mest berømte landemerker, og en selvsagt turistattraksjon når man skal til Los Angeles.

Når man kommer dit kan det derfor være skuffende å oppdage at det ikke er helt enkelt å komme nært skiltet. De offisielle utkikkspunktene ligger for langt unna, så skiltet blir knapt nok synlig hvis du vil fotografere en person med skiltet i bakgrunnen.

Det var slik jeg erfarte mitt første besøk til Hollywood for mange år siden. Da jeg skulle tilbake dit nå i april 2016, undersøke jeg hvor det ville være best å se skiltet fra. Flere bloggere og andre rundt på nettet hadde tipset om å kjøre Deronda Drive. Man skulle kjøre til toppen av bakken til man kom en port, og etter å ha gått gjennom porten skulle man komme til en slette med super utsikt mot Hollywood-skiltet. Bildene så bra ut, så dette tipset noterte jeg meg.

Deronda Drive ble tastet inn på GPS-en. Heldigvis var det lite trafikk, men oppe i bakkene ble veiene veldig smale og svingete. Skilt som sa «Kun for beboere», «Parkering forbudt» og «Ingen adgang til Hollywood-skiltet» begynte etter hvert å dukke opp.

Det fristet etter hvert lite å fortsette med bil opp Deronda Drive, da det var tydelig at de har sett seg lei av turister der. Det er lett å forstå at folkene som bor i de flotte husene ikke vil ha gatene blokkert av biler som egentlig ikke har noe der å gjøre.

I stedet for å lete etter parkering lengre ned for å kunne gå opp igjen til fots, kjørte vi videre bortover de svingete veiene, mot et punkt jeg hadde lagt inn på GPS-en som en plan B. Jeg visste ikke helt hva jeg kunne forvente der, men hadde et håp om at utsikten kunne være bra derfra også.

Fremme ved punktet var det lite som tydet på at det var noe å se der. Et øyeblikk vurderte jeg å bare gi opp, da jeg fikk øye på en bortgjemt grusvei mellom to eiendommer. Kunne det være noe?

Etter å ha gått rundt en liten bom, åpenbarte Hollywood-skiltet seg i all sin prakt. Bingo!

Utsikten var bedre enn jeg hadde håpet på, og tilsynelatende minst like bra som fra stedet jeg egentlig hadde lett etter.  Det var heller ingen andre turister der, hurra!

Slik kommer du deg dit:

 • Kjør til Mulholland Hwy
 • Stopp ved nr 6161, eller i gaten rett nedenfor. Veien er bred nok til å parkere uten å være til hinder for trafikken, men vis likevel hensyn og ikke forlat bilen der i for mange minutter
 • Gå inn på stien til venstre for nr 6161, forbi bommen

Stien du nå er inne på heter Innsdale Drive, og er boliggate i motsatt ende. Turstien kan også nås fra boligdelen av Innsdale Drive, men parkering er ikke særlig mye lettere der, og det blir da noen hundre meter ekstra å gå for å komme rett nedenfor skiltet.

Har du vært i Hollywood?

9 Comments

 1. Kult tips! Jeg har ennå ikke kommet meg til LA, men det er mulig det blir neste vårs prosjekt! Da skal jeg jammen meg ta turen hit!

 2. Herlig! Jeg var vel en av de som tipset om Deronda Drive, men det var sikkert på tampen av det stedets «karriere». Massevis av turister kjempet seg framover på veiene oppover, brøt vikeplikten og parkerte i innkjørslene til de som bodde der. Politiet kom faktisk etterhvert og fjernet et par av de som oppførte seg verst. Mayhem! Vi var heldige og fikk en av de tillatte parkeringsplassene, men det var så vidt vi kom oss derfra etterpå på grunn av trengselen!

  • Kjersti sier:

   Ja, jeg husker at jeg leste om det på bloggen din blant annet 🙂

   Det er lett å forstå at folkene som bor der plages av turismen og all den ekstra trafikken, så det er fint for dem at situasjonen er bedre nå. Får håpe det ikke blir like ille på stedet jeg fant. Jeg er ikke den første som oppdaget det eller har skrevet om det på nettet, så det går tydeligvis bra enn så lenge.

 3. Cecilie sier:

  TAKK for et supert tips! Vi dro dit i dag etter å ha blitt litt skuffet over utsikten fra Griffith park 🙂 Jeg tok med guttene mine på 7 og 10, mens mannen min ble igjen i bilen 🙂 Vi fikk noen knall bra bilder før politiet over høyttalere jaget oss bort! Men bra bilder ble det og et minne for livet 🙂

  • Kjersti sier:

   Så hyggelig at tipset mitt kunne komme til nytte! 🙂 Har du noen formening om hvorfor politiet jaget dere bort? Så vidt jeg kunne se var det tillatt å gå på stien og ikke noe problem å stå parkert utenfor husene der i noen minutter – spesielt ikke når det satt noen i bilen og ventet.

 4. Siri sier:

  Hei, jeg og en venninne skal til LA nå i mai! Vi vil også prøve å finne en bra plass å ta bilder av Hollywood-skiltet, da jeg kom over bloggen din. Hvor mange minutter tok det før du forlot bilen og kom frem til utsikten mot skiltet. Du forklarer at du måtte gå forbi en bom. Men var det langt fra bommen? I en tidligere kommentar, var det noen som skrev at de ble bortjaget av politiet. Er det forbudt å ta bilder der?

  • Kjersti sier:

   Hei!

   Bommen er like ved veien. Kanskje 20 meter å gå. Så vidt jeg kunne se var det ingenting i veien med å ta bilder der. Det var ikke noe skilt eller noe annet som tilsa at det var forbudt å oppholde seg på stien eller gå forbi bommen. Bommen så bare ut til å være der for å hindre biler i å kjøre inn, ettersom det var plass til å gå på siden av bommen.

   Det eneste problemet slik jeg opplevde det, var det å parkere der. Det var litt dårlig med plass, men gikk greit å stå i veikanten for en kort stund. Det er et boligområde med lite trafikk. Det tryggeste er nok at en person er igjen ved bilen og passer på i tilfelle noen kommer for å si at man ikke kan stå parkert der.

   God tur til LA når den tid kommer! Hvis det er noe mer jeg kan hjelpe med er det bare å spørre 🙂

 5. Smart tips! Dumt jeg leser denne 12 år for sent, hehe. Når jeg var der mener jeg på vi stod oppe på taket på et kjøpesenter og så vidt kunne skimte skiltet i det fjerne. Du har jo virkelig kommet deg «up close» 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *